Близо 200 души си взеха завинаги сбогом с 25-годишния Кирил Христов, наричан от приятелите си Багерчето. Той бе демонстративно убит пред дискотека „Че Гевара” в Перник, а убиецът му Станислав Ангелов все още се издирва, предаде "За Перник".
На погребението присъстваха близки, роднини и съученици на Кирил. Приятели носеха ковчега му към мястото, където ще почива в мир.
Наричахме го „багерчето” защото беше едър физически и винаги ни помагаше при нужда, каза една от приятелките на убитото момче Лилия. Аз се грижа за човек в неравностойно положение и всеки път, когато сме го молили за помощ е бил отзивчив и ни е помагал, каза през сълзи тя. Лилия каза още, че Кирил е бил мъжко момче и, че доколкото е запозната се е познавал с убиеца си отдавна.

Кирил Христов учил в Нов български университет и e член на клуба за младежка политика, към БСП. Кирил е син на шефа на “Свръзки” към МВР в пернишката дирекция на полицията Христо Ангелов.  Приятели споделиха, че да изпратят момчето в последния му път са дошли някои от колегите на баща му, както и приятели от младежката организация.