Странна случка в бургаския квартал "Победа", свързан със 72-годишната Рафие, която бе прибрана с линейка в дома си.


Докато шофьорът на линейката, която се оказа жена, сама се опитва да свали възрастната жена от колата и да я настани в дома си, съседите от етнически произход вместо да съдействат, вадят телефоните, снимат и критично цъкат с език.

Шофьорката на линейката е сама и сама сваля пациентката пред погледите на десетина сеирджии. Три дни след видеото част от телевизиите обявиха, че Рафие е починала от студ и глад, след като бедствала в дома си. Оказва се обаче, че жената е жива, осигурена й е храна, както и жена, която да се грижи за нея, пише "Флагман".

От УМБАЛ-Бургас пък уточниха, че пациент се изписва след края на клиничната пътека, а за излекуванте от коронавирус това се случва по всяко време на денонощието. Рафие е транспортирана до дома си с линейка, защото трябва да бъде под карантина.

Днес Рафие бе открита в дома си. Жената се възстановява, а за нея се грижи възрастна съседка, която ни се представи като баба Ралица. Тя ще й готви, ще й пали печката и ще й помага да се обслужва, докато Рафие се излекува напълно.

Тя има и придружаващи заболявани, живее съвсем сама и помощта й е необходима. От Община Бургас са осигурили достатъчно хранителни пакети за жената.