Адвокатите на подсъдимия за поправяне на документи бивш ръководител на Районен съд Плевен Любомир Кръстев поискаха днес прекратяване на делото поради изтичане на давностния срок, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Според защитата делото е започнало на 1 декември 1997 година. Прокуратурата обаче се противопостави на тези твърдения като заяви, че на 20 март 2007 г. е внесла обвинението наново. Обвинителят каза, че за престъпление, за което се дават 5 годишна присъда трябва да изтекат 10 години. Адвокатът на Кръстев сметна, че внесеното ново обвинение е коренно различно и обвини прокурора, че не е чел делото. Съдът се оттегли на размисъл и делото ще бъде възобновено в 14,00 часа.
Любомир Кръстев е обвиняван, че е подправил документи, за да закриля бизнесмена Георги Вълчев. Шефът на Районния съд в Плевен нашумя още с това, че на 4 август 2007 година бе спипан да кара пиян, заради което му бе заведено дело. Той тогава отрече да е шофирал, консумирайки алкохол, като обвини един от задържалите го полицаи, че си е разчиствал лични сметки. През 2005 година Любомир Кръстев е осъден да заплати 500 лева за шофиране в пияно състояние с 1,58 промила алкохол. Срещу него имаше и обвинение, че е пречил на пътните ченгета да си свършат работата. /Милан Николов, БЛИЦ