Последният и единствен инфекционист в общинската болница в Дупница е на 81 години. Д-р Мария Богоева е жената, на която всички в града се възхищават, защото въпреки възрастта си, всеки ден влиза в COVID-отделението, за да лекува пациенти, предава Нова телевизия.    

В Дупница COVID-отделението е пълно и няма спокоен ден за лекарите. Не можем да настаним всички, които идват. Започват разправии с близките, те са си прави, но и ние сме прави, смята лекарката. Доволна съм, че съм здрава и мога да помагам.


Не ми тежат годините, не се чувствам на 81. Щяха да затворят отделението и, за да спася болницата, дойдох да работя, сподели инфекционистът. 

Сега д-р Богоева и останалите лекари са голямата надежда на Дупница. Щадят ме откъм дежурства. Работя от 08.00 до 14.00 ч., за което им благодаря. Не давам нощни смени, споделя медикът пред Нова телевизия.

Резервен вариант за инфекционист в общинската болница нямат. И д-р Богоева на практика в момента е незаменима. 

Най-много д-р Богоева страда за медицинските сестри около нея, защото вижда, че много често те полагат извънреден труд, който остава невъзнаграден.

В битката срещу коронавируса най-важен е високият дух, казва още д-р Богоева. Тя е решена на всичко, за да преведе екипа и пациентите си през ада на пандемията.