Във вторник внезапно почина бизнесменът и почитател на женските прелести Христо Сираков. След дълго боледуване от коронавирус и получен преди около седмица инсулт, той издъхна в болница на 64 години. 

Последните думи на Сираков, които той е публикувал в своя профил във Фейсбук гласят: "...човек каквото и да прави в този живот, трябва първо да се замисли какво дава. И така успяваш да правиш и пари, и любов..." Текстът е публикуван на 5-ти февруари миналата година, но определено дава поглед над философията на живот, която бизнесменът е изповядвал, пише woman.bg.

Веднага след като научиха тъжната вест, близки на Сираков започнаха да се сбогуват с него. Един от най-близките му приятели - Любен Дилов-син, се прости със Сираков с песента на Адриано Челентано Torno a settembre ("Винаги ще е септември"). Той цитира куплет от нея:

"И ако те оставя/Винаги ме чакай/В най-лошия случай/Ще се върна през септември". И добави: "Винаги ще е септември, мили Hristo Sirakov. Където и да си, ще е весело! Светъл път!"."Това са онези моменти, в които имаш буца на гърлото и искаш много да кажеш, но не можеш... защото боли! Христо, нашето приятелство е повече от 20 години! Ти си, защото винаги ще останеш голям мъжкар, истински приятел и партньор. Мъчно е, тъжно е... в ефира на Code Fashion TV си вечното присъствие приживе, това няма да се промени и сега!

Ще плача, но ще си налея едно питие и ще те изпратя с обич и спомени за всички онези партита и моменти, които без теб никога няма да са същите! Почивай в мир, приятелю, макар че знам че там където отиваш ще ти е светло, и ще си пак душата на компанията! Hristo Sirakov мир на душата ти".  - това пък написа Мария Бонева в своя профил.

Неговата приятелка Ева Колева си спомня за запознанството си с Христо Сираков:

"Разговор на Фритьоф Нансен: "Ти тук ли живееш? Верно ли? Премести се, момиче, прозореца ти гледа към двора на болницата. Прекалено си млада, за да се взираш в болнични прозорци. В тоя град и в тоя свят има къде по-хубаво гледки и къде по-ясно се вижда живота". Това ми каза Христо, когато се запознахме.

После, когато ме видя, че си изнасям багажа, спря, както си беше с бялата риза, запретна ръкави и ми помогна да натоваря всичко. Каза да не забравям тая квартира, когато намеря дома си. И друго каза: "Животът си е твой, нали четеш, гледай да си като Хейли, стъпвай по върховете"...

Дано стигнеш върха леко! Съжалявам, приятелю. На Hristo Sirakov...". "Hristo Sirakov ♥ боли! Ице, ти беше истински и много земен! Мир на прахта ти! За мен бе чест и привилегия да работим заедно!!! Толкова много и красиви корици на мъжката библия # PLAYBOY реализирахме !!!". - написа ПР-ът Атанас Лазаров.Репортерката Ангелина Ангелова пък написа: "Адски тъжна съм, че срещите ни в този живот приключват днес, но съм щастлива, че бе един от истински добрите и верни приятели, които имам в живота си! Обичам те, Христо и ще ми липсваш! Мир на бохемската ти душа!"

Мис България 2012-та Габриела Василева пък публикува снимка от сватбата си, на която Христо Сираков носи шлейфа на булчинската й рокля. "Обичам те, Христе" - написа тя към фотоса.