Летните забавления – парти, разходка или забавление в клуб на открито, често завършват с досадни лекета от сладолед, кетчуп и вино по любимите дрехи. Вижте с какви трикове можете да решите неприятния проблем, без от него да остане и следа.
Петно от домати – изплакнете със студена вода, след това премахнете остатъците от петна с помощта на гъба и винен оцет. Ако това не е достатъчно, накиснете с препарат срещу петна.

Кетчуп – веднага накиснете в студена вода, след това нанесете винен оцет. После пуснете изцапаната дреха в пералнята.

Дезодорант - за да премахнете петната, накиснете дрехата в студена вода за 15 секунди. След това сложете върху замърсеното място препарат за петна и го оставете да подейства 15 минути. Ако нямате под ръка такъв, можете да използвате лимонов сок, който има същото действие. Изперете на най-високата температура, която е безопасна за дрехата.

Розе – попийте петното от вино и поръсете върху него сол, която ще абсорбира излишната течност. След това изплакнете дрехата с топла вода, преди да я пуснете в пералнята.

Сладолед - обработете локално мястото, където е петното със студена вода и чиста кърпа. След това сложете препарат за петна и накиснете дрехата с 1 ч.л. препарат за пране на ензимна основа. Накрая изперете.
 
Червило - накиснете в студена вода, сложете върху петното веро, оставете препаратът да се абсорбира и изплакнете дрехата. След това пуснете в пералнята.