Около 70 души се събраха на протест пред Народното събрание. Поредната демонстрация е под надслов „Спрете да крадете!”, който се отнася за парите на младите хора в България и във връзка с очаквания доклад на ЕК. Протестиращите скандираха пред парламента "оставка".
Те настояваха депутатите  да излязат пред парламента и  да се срещнат с избирателите си. "Искаме да видим дали депутатите в момента са на работа. Очакваме  да излязат, за да видим колко хора идват на работа, докато ние - студенти, природозащитници, гражданите, идваме тук да протестираме", каза един от протестиращите студенти.
Протестиращите раздаваха листовки със стратегия за развитие и обществен контрол.  Сред основните точки в нея са икономическо и социално развити чрез образование, научни изследвания и нови технологии, реализация на способни млади хора в България, както и политика за развитие на страната ни, конкурираща ни с най-развитите държави и общества.  Студентите предлагат и механизми за предсрочна смяна на правителства, които не изпълняват предизборните си обещания. Протестиращите се обявяват за силно гражданско общество, за изкореняване на корупцията, за свобода на словото и прозрачно финансиране на медиите, както и за достъпно и модерно образование.
Протестът протича мирно, засега без инциденти и провокации. /БЛИЦ