1,8 промила алкохол е резултатът от кръвната проба, взета от началника на РПУ-Приморско Красимир Димов, който се оказа директен очевидец на убийство в центъра на Бургас, но вместо да реагира като служител на МВР, той напуснал местопрестъплението, съобщава в утрешния си брой в. "24 часа".
1,8 промила е и алкохолът, измерен в кръвта на жертвата Тодор Стоев. 23-годишният мъж бе застрелян от упор малко след 6 ч. сутринта на 5 август от бившия полицай Евгени Ганев. Кръвната проба на 49-годишния Ганев е 1,9 промила.
Взета е и проба от урина, за да се провери евентуално наличие на наркотици у ексченгето, казаха запознати.

По настояване на наблюдаващия прокурор Емил Христов обаче ще се прави ново преизчисление на алкохола към часа на убийството. Мобилният телефон на Красимир Димов продължава да бъде изключен. "Колегата е в отпуск, нищо друго не мога да коментирам засега", каза директорът на ОДП-Бургас комисар Васил Едрев. Той не коментира какво ще е наказанието на Димов.
Според запознати малко след като той е напуснал местопрестъплението е бил догонен от служители на Първо РПУ и върнат обратно.
Най-вероятно утре Димов ще бъде разпитан повторно пред прокурор. "Дал е първоначални обяснения в полицията, но е бил твърде лаконичен", коментира прокурор Емил Христов.
Началникът на РПУ-Приморско е бил до последно в компанията на Евгени Ганев, с когото са бивши колеги. /БЛИЦ