Над 650 души са постъпили в Областния психодиспансер в Хасково от началото на годината до сега, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Хасково. Само тази сутрин са били приети и настанени в лечебното заведение 5-ма пациенти с паническа тревожност.
Свободни легла няма, каза за БЛИЦ шефът на психодиспансера д-р Йордан Михайлов, големите горещини тези дни са причина да превъртят доста хора с лабилна психика.
Това, което тревожи лекарският екип на заведението е, че възрастовата граница на полудяващите рязко пада. Сред приетите за лечение в диспансера има и 20 годишни младежи с диагноза “Страхова невроза” или “Паническо разстройство”. Някои от тях са с влошено здравословно състояние, често имат пристъпи на панически страх, оплакват се от задушаване и сърцебиене.

Стресът на работното място и в семейството, наследствената обремененост, големите жеги, са основните причини за превъртането на тези хора. Така е сега през лятото, каза още д-р Михайлов, есента пък е сезона на депресиите, но ние сме готови да посрещаме и тези пациенти, които ни изпращат личните лекари. /БЛИЦ