Градска прокуратура е внесла иск в Софийския районен съд за разкриване сметките на Александър Томов и Александър Гарибов, които са в "Интернешънъл Асет Банк".
Районният съд трябва бързо да разгледа искането в рамките на 24 часа и да вземе своето решение, дали да разреши да се направи проверка. Това бързо производство е с цел да предотврати евентуално източване на средства от тях, информира "Дарик радио". Ако дежурният съдия се разпореди да бъде извършена проверката, то това означава моментален запор върху сметките на двамата.

Градска прокуратура е установила огромно количество пари в сметките на Томов и Гарибов и на основание на чл. 203, ал.1, във връзка с чл. 201 от Наказателния кодекс е преценила, че сметките имат нужда от допълнителна проверка.

Преди две седмици Александър Томов освободи от длъжността председател на Управителния съвет на ЦСКА Александър Гарибов, като на негово място назначи съпартиеца си Александър Тодоров. Тази рокада доведе до нарастване на напрежението между Томов и Емил Костадинов. /БЛИЦ