Генералният инспектор на Бундесвера генерал Волфганг Шнайдерхан пристига днес на тридневно официално посещение в нашата страна по покана на началника на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков. По време на разговорите ще бъдат обсъдени трансформацията на въоръжените сили на двете страни, участието в операции на НАТО и Европейския съюз, както и опитът на Бундесвера в обучението на сержантския корпус.
В рамките на посещението генерал Шнайдерхан ще бъде приет от президента на Република България и върховен главнокомандващ въоръжените сили Георги Първанов, от министъра на отбраната Николай Цонев и ще се срещне с командващия Военноморските сили вицеадмирал Минко Кавалджиев.
Официалното посрещане на германската военна делегация с пълен военен церемониал ще започне в 14.45 ч. на 26 август 2008 г. пред Паметника на незнайния войн.
Началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков и генералният инспектор на Бундесвера генерал Волфганг Шнайдерхан ще направят изявления за журналисти в 16.30 ч. същия ден в сградата на Генералния щаб на Българската армия („Тотлебен” № 34). /БЛИЦ