"В продължение на 2 часа аз чаках да ми изпратят линейка. Обадиха ми се приберете си човека тук, защото линейката може да дойде след 5-6 часа., През това време аз бях организирала нещата да търся сама", така започва разказа на съпругата на единия мъж в Пловдив, който почина, докато чака да бъде приет в болница в ефира на Нова телевизия.

Отново се обадих на бърза помощ и им казах: "Надявам се, че разговорът се записва. Отказвам линейката и нека предадат на всички да сменят бърза помощ, със смъртна помощ. Сами отидохме в Инфекциозна, имаше още едно семейство там. Отам отидохме в Пълмет. Влезнах в спешния кабинет, говорих с лекарката да му изпише нещо, не да го приемат", продължава жената.

От там обаче ги препращат в Хирургията. "В 17 часа беше регистриран в хирургията. Вместо да го допуснат до кабинета, те го оставиха да чака, имаше хора които чакат от 11 ч. Те ми казаха, че от време на време влиза една жена, която проверяваше дали не е време да му викат поп", казва още тя.

"На другия ден говорихме с джипито, продължихме с новите таблетки. В събота на 14 часа го завеждам в Куклен. Там го прегледаха и казаха, че е за болница. Трябва да го закараме в инфекциозна. Клипчетата са на 16-ти.

"Приеха го на 14-ти, чухме се по телефона и каза качиха ме пак на 3 етаж, прибирай се вече, докато се прибирах ми каза пак ме качиха в линейката пак ме връщат в инфекциозна. 

В 14:41 той ми казва няма да ми правят диализа, ще ме местят в друга болница.

Качиха 3-ма човека в линейка, двама нямаха маска, съпругът ми беше с кислородната маска. Нямаше лекар в линейката, само една санитарка. Аз седях права. 

Вече като сме в болницата. Тръгнахме бавно да се качваме с кислородната бутилка. Стигнахме до 2 етаж и той пада. Лекарят казва "Ми той му е свършил кислородът. Взе бутилката и се качи на третия етаж. Ние останахме между стълбите. След 20 минути съпругът ми каза: "Не мога повече да дишам. Качих се горе. 

Целият престой горе в отделението беше 20 минути. Преслушаха го и докторът каза, че от дясната страна си има пневмония. Няма нито една рентгенова снимка. На две от местата в документите са фалшифицирали подписа му. Питах го. Ще искам експертиза на подписа му.

Преслуша го лекарят. Не му дадоха възможност да почине в леглото. Дадоха ми една количка, да се качим за диализа. Докато изляза само чувах как му пляскат шамари. Веднага реагираха нямам оплаквания там. 

Целият му престой беше максимум 20 минути. Над 2 часа стоеше на стълбите. На 40 минута аз започнах да правя клиповете. 

Пише, че е починал в реанимационната зала. Това не е вярно.

Съпругът ми е със 100% инвалидна пенсия. Той не можеше да работи. 

Аз нямам претенции за пари, искам справедливост. Пари не ми трябват", завършва жената.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!