Правилно и законосъобразно е определението на Шуменския окръжен съд от 10 април тази година, с което е бил потвърден арестът на Станчо Ст., обвиняем по досъдебно производство за грабеж, извършен през февруари тази година, в съучастие с други три лица. Това записа днес в свое определение Варненският апелативен съд, след като потвърди изводите на първата съдебна инстанция.
Пресслужбата на съда уточнява, че Станчо е в ареста малко повече от 2 месеца, затова, че на 15 февруари, в съучастие с Мартин Ст. и с братята Кольо и Ангел С. нападнали, пребили и ограбили два мобилни телефона и 20 лева от Георги Г. Нападателите буквално повалили нищо неподозиращия Георги на земята, а ударите с крака и ръце били по цялото тяло. След като сломили съпротивата му, насилниците отнели двата GSM, които намерили и 20 лева. Счупеният глезен и травмите по главата и тялото на пострадалия експертите квалифицирали като средна телесна повреда.
Апелативният съд сподели изводите на ШОС, свързани с обоснованото предположение, че Станчо е един от извършителите на дръзкия грабеж. Тежкото семейно положение на обвиняемия, за което са представени доказателства, не може да мотивира и тази съдебна инстанция да измени в по-лека мярката за неотклонение. Спрямо 31 годишния шуменец има образувани 13 досъдебни производства за различни престъпления и това дава основание на въззивния съд да потвърди извода, че ако е на свобода Станчо може да се укрие от наказателно преследване, или да извърши друго престъпление.
Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване. /БЛИЦ