Окръжният съд във Варна потвърди мерките за неотклонение на Арменак Хачикян /26год/ и на Добрин Тодоров /22год/, обвиняеми по досъдебно производство на Областна дирекция на МВР Варна за участие в организирана престъпна група, създадена да разпространява наркотици. Съдът остави без уважение молбите на защитниците на Арменак и Добрин да бъдат изменени в по-леки процесуалните им мерки за принуда. Двамата са а ареста от края на юли тази година, след като бяха привлечени като обвиняеми затова, че от май до юли 2008 участвали в престъпна група за разпространение на наркотици във Варна.
Въпреки твърденията на адвокатите, че с обвиняемите не се извършват процесуално-следствени действия, съдът не е разколебан в обоснования извод, че както Арменак, така и Добрин са съпричастни към обвиненията за които се разследват. Пресслужбата на съда припомня, че още при първоначалния арест на тандема стана известно за свидетелски показанията, според които хора са били принуждавани със сила, заплахи и бой от Арменак, Добрин и от други лица от престъпната група да продават амфетамини и марихуана. В дома на Арменак не бяха открити наркотични вещества, но от тайник в междустълбищното пространство на жилището, в което живее полицаите бяха иззели марихуана и други вещи, по които са установили дактилоскопни следи от него. В жилището на Добрин пък беше открит човешки пръст, а показания сочат, че той е нанасял жесток побой на свидетели, които отказвали да продават дрога.
Днес съдът не получи убедителни доказателства за твърдяното влошено здраве както на Арменак, така и на Добрин. Продължава да е в сила и реалната опасност ако са на свобода двамата да се укрият от наказателно преследване или да извършат други престъпления. Младежите имат трайни престъпни нагласи. Въпреки чистото съдебно минало на Хачикян, който е реабилитиран по право, спрямо него има 8 заявителски материала за престъпления извършени от 2004 година насам и в повечето случаи за престъпления срещу личността. Добрин пък е бил осъждан 5 пъти затова, че управлявал моторно превозно средство  без книжка и в някои от случаите карал след употреба на алкохол.
Хачикян и Тошев могат да обжалват днешните определения на ВОС на 4 ноември от 11,00 часа пред Варненския апелативен съд.  /БЛИЦ