Жена, която е била близка на инж. Димитър Миразчиев, починал при изключителни мъчения, а след това захвърлен в контейнер край Колежа по туризъм в Бургас от бившата си съпруга Веселина Гинева, направи шокиращи разкрития, пише Флагман. Тя разказа как се е стигнало до разплитането на убийството му.

Дамата, пожела анонимност, в момента е в чужбина, но е изпратила автентичното писмо, което е разплело цялото убийство на уважавания инженер от Нефтохимическия комбинат.

„Дълго време издирвах Димитър, защото сме добри семейни приятели. Сигурна бях, че нещо му се е случило и това, което твърди Веселина, че е в старчески дом в Царево не е вярно”, казва тя.

Тя го е търсила по всякакви канали, докато през юли 2016 година нейна позната й изпраща анонимно писмо с потресаващи твърдения, препратено в НАП Бургас от централата на Министерството на финансите.

Писмото веднага след това е насочено към Пето РУП, полицаите издирват дъщеря му Иванка, от която вземат ДНК проба, за да установят дали откритият година и половина по-рано труп – на 26 февруари 2015 година е на инж.Миразчиев. Часове по-късно арестуват Веселина Гинева.

Един от съседите, който се е грижил известно време за инж. Миразчиев пръв е заподозрял, че нещо се е случило с приятеля му и сигнализирал в полицията. От писмото става ясно защо не се е стигнало до нищо след неговия сигнал - Веселина посрещната дибидюс гола младите полицайчета, които толкова се стресирали, че отказали да я разпитват и си тръгнали.

Жената, която е един от най-близките на Димитър Миразчиев, разказва, че той напуснал Веселина още преди 20-ина години. По-късно заживял с друга жена, но в един момент се оказал богат наследник - на голяма къща с двор в центъра на Айтос, два апартамента в Бургас, лозя, много ниви и солиден банков влог. Веселина явно се е притеснила, че той няма да й остави нищо, заради което влетяла в дома на тогавашната му приятелка, за да се разправи с нея и прибере насила бившия си съпруг у дома. След скандала Димитър Миразчиев се разделил с приятелката си, с която смяла да остарее.

"През цялото време тя искаше единствено имотите и голямата му пенсия. Не се е стремяла към нищо друго. Майката на Димитър Миразчиев почина при много странни обстоятелства, той самият ходи да дава показания в полицията в Айтос, но оттам са го отсвирили", разказа жената.