Националната агенция "Пътна инфраструктура" ще изготви списък на фирми, които забавят изпълненията на обектите си и те няма да имат право да участват в търгове за държавни поръчки в бъдеще, съобщи новият шеф на Национална агенция „Пътна инфраструктура" Иван Атанасов.
По-рано той инспектира отсечката от Килифаревски манастир до Предела в прохода Хаинбоаз.  Изявлението на Иван Атанасов е във връзка с проточилия се ремонт на прохода Хаинбоаз, който създава сериозни затруднения на трафика между Северна и Южна България.
Ясно е, че ремонтът на прохода Хаинбоаз няма да приключи до края на тази година, но до началото на декември пътят трябва да бъде отворен за движение, каза новият шеф на Национална агенция „Пътна инфраструктура" Иван Атанасов. 
Според Атанасов Консорциума Биндер – Пътни строежи, който изпълнява строителните работи, трябва да подготви пътя за зимна експлоатация със свои средства, тъй като е закъснял със завършването на обекта.  Съгласно договора, подписан през август 2006, ремонтът трябваше да приключи на 26 септември.  Фирмите –изпълнителки обаче са изпратили искане до националната агенция за удължаване на срока на работа до 30 юли следващата година. Информацията е на Дарик радио.   /БЛИЦ