Бюстът на Лили Иванова е бил предмет на съдебно-медицинска експертиза по повод на процеса срещу светския хроникьор Борис Ангелов, който резили естрадната прима с клевети. Това разкрива защитникът й Марин Марковски.
Марковски е адвокат на Лили Иванова по дело за клевета срещу светския журналист Борис Ангелов, който издаде биографична книга за нея. В книгата си Ангелов е написал, че Лили Иванова е едно елементарно момиче, че пее фалшиво, че имала изкуствена коса, изкуствени гърди и други части от тялото. Делото е от преди две години.
"Съдът действа много мудно. Уважава всичките искания на Ангелов. Назначиха една експертиза дали има изкуствени гърди", разказва видният адвокат. По думите му госпожа Иванова се подложила на едни унизителни процедури, изтърпяла ги и се доказало, че Ангелов я е оклеветил.
"Съдията много забави решението и уважава всички безсмислени искания, включително и да й правят гинекологична експертиза. Аз имам подозрения за липса на етика", допълва Марин Марковски. Затова увеличили размерите на иска и делото било прехвърлено в Софийски градски съд.
Претенцията към Ангелов вече е 25 хиляди лева, като Лили Иванова изрично подчертала, че ще даде тези пари за благотворителност за домове на сираци и болни деца.
Запитан за новия скандал с биографичната книга, написана от Исак Гозес, адвокатът подчертава, че този, който пише биографична книга за някого, трябва да има съгласието му. "В чисто човешки план има нещо, което ме навежда на мисълта, че отново с нея са постъпили неетично", отбелязва Марковски. /БЛИЦ