На интернет страниците в Босна и Херцеговина, на които се пускат обяви за работа, могат да се видят и обяви, дадени от “Адвокат Корпасев” от Скопие. Той предлага посредничество за получаване на български паспорт, като най-евтиният вариант е 100 евро, пише босненският вестник “Дневни аваз”.
От посолството на България бяха силно изненадани, когато им съобщихме, че паспорти на тяхната страна се продават чрез обява, пише изданието. “За първи път чувам такова нещо. Съществува ясна процедура за получаване на паспорт. Ако беше толкова лесно, всички щяха да имат паспорт”, казаха от посолството.
Деян Корпасев предлага работа в страни както от Западна Европа, така и Мароко и Дубай. Предлага и посредничество при получаване на български паспорти, които станаха много търсени, откакто България влезе в ЕС. Така чакането на опашка пред посолствата остава в миналото. “Адвокат Корпасев” гарантира, че цялата процедура е легално бърза и ефикасна, а доколко бърза и ефикасна – зависи от парите, които се превеждат по сметката на “фирмата”. Най-евтиният вариант е “направи си сам” с наръчник за 100 долара. В зависимост колко се чака, можете да станете български гражданин за 4 000 евро, ако чакате три месеца или 500 евро, ако искате да чакате две години. Според написаното на страницата на ”Адвокат Корпасев” има и различни варианти за 1 000 и 2 000 евро без гаранции, че ще получите паспорт. Върху всичко това се начислява и комисионна от 50 евро, пише вестникът.
Освен работа и български паспорти “Адвокат Корпасев” предлага и други услуги като съобщаване на резултатите от залагания и сключване на фиктивни бракове. Страницата за залаганията е с много подходящо заглавие “Namještene-utakmice.bg" /уговорени мачове-бел.ред/.
На посочения номер в Скопие не отговаря никой, пише “Дневни аваз”. /БЛИЦ