Председателят на Съюза на българските журналисти Милен Вълков осъществи идеята за изнасяне на важни мероприятия на СБЖ извън София. Първата му извън столична визита беше в Хасково.
Вълков се срещна и разговаря по проблемите на тукашното журналистическо дружество. Освен това, той връчи отличието “Златно перо” и почетния знак на Съюза на българските журналисти на трима журналисти от Хасково. Това са доайенът на спортните журналисти, дългогодишният кореспондент на почти всички спортни вестници, Борис Каркадаков, бившият кореспондент на в. “Труд” и главен редактор на вестник “Шипка”, Димитър Добрев, и все още работещият 80-годишен фоторепортер във в. “Хасковска Марица” Карекин Карекинян, който завчера беше удостоен и със званието “Почетен гражданин на Хасково”.
Всъщност идеята за изнесената извън столицата визита на членове на ръководството на СБЖ е на местния председател на тукашното дружество Николай Грудев, който е кореспондент на в. “24 часа”, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Хасково. /БЛИЦ