Представителите на "Кремиковци" влязоха при заместник-министъра Нина Радева, за да й връчат декларацията на протестиращите си колеги пред министерството. Преди това кордон от полицаи огради сградата на ведомството. Близо 3000 негодуващи замерваха министерството с яйца и искаха оставката на министъра на икономиката Петър Димитров.
Протестиращите не очакват евентуалният нов инвеститор да направи нещо радикално в предприятието. В момента комбината работи на така наречения "тих режим".  Лидерът на КНСБ Желязко Христов заяви, че политиката на правителството е цинична. Според него управляващите са като хиени и акули, които 19 години ограбват държавата. Лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев съобщи пред работниците, че е предал на главния прокурор договори за над 90 милиона лева злоупотреби в комбината.
БЛИЦ припомня, че министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров е извън страната. Протестите ще станат всекидневни, докато не бъдат изплатени заплатите на металурзите и бъде намерено решение за бъдещето на комбината, заяви специално за Агнеция БЛИЦ Васил Яначков от КНСБ. ДАНС и прокуратурата трябва да разследват как се е стигнало до този ден в “Кремиковци”, каза още Яначков.
По думите му най-вероятно ще има някакво решение на проблемите до края на седмицата. Той каза още, че предстоят разговори на работната група със заместник-министъра на икономиката Нина Радева, тъй като министър Петър Димитров е в чужбина. Той придружава президента при визитата му в мексико и Аржентина. /БЛИЦ