Новият директор на летище Пловдив Андрей Андреев ще бъде представен официално днес пред екипа, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Андреев е на 54 години, до края на 2007 г. е управлявал аеропорта във Варна и под негово ръководство е изграден трети терминал на летището и то след отдаването му на концесия на немско-българското дружество “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД. Преди това Андреев е бил пилот в бившата БГА “Балкан”. Два последователни мандата е представлявал България в Международната организация за гражданска авиация ИКАО. Организацията е учреждение на ООН, установяващо международни норми за гражданската авиация и координиращо нейното развитие с цел повишаване на ефективността и сигурността й.
Досегашният директор на летище Пловдив Янко Янков, който също дойде от Варна, остана на поста по-малко от година. Той беше назначен на 24 октомври 2007 г. Сега Янков поема длъжността главен директор на Държавна агенция “Пътна инфраструктура”. Постът отговаря на закритата длъжност главен секретар. Янков ще контролира дейността на всички областни пътни управления, както и изпълнението на ремонтите по пътищата и спазването на сроковете. /БЛИЦ