Парламентът ще проведе днес редовното си заседание от 9.00 часа.
Премиерът Сергей Станишев, социалният министър Емилия Масларова и изпълнителният директор на Главната инспекция по труда Гълъб Донев ще дадат старт на кампанията „Защитавай трудовите си права” и ще обявят инициираните от правителството промени в Кодекса на труда. Пресконференцията ще бъде от 14.00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет. На нея ще бъдат представени и резултатите от проучване на общественото мнение, направено от НЦИОМ, за промените в трудовото законодателство. Предложенията за промени предвиждат многократно засилване на санкциите за нарушения на трудовото законодателство и по-строг контрол за защита на трудовите права на гражданите.
Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще проведе работна среща с представители на Министерството на околната среда и водите и на екологични неправителствени организации. На нея ще се обсъди стартирането на дейностите по приоритет „Опазване и възстановяване на биологичното разнообразие” на Оперативна програма „Околна среда”.

Министърът на културата Стефан Данаилов ще присъства на откриването на изложба с най- добрите творби от конкурса “България в моите мечти”. Изложбата ще бъде открита в 10.30 ч. в Галерия “Средец” на Министерството на културата. Международният конкурс по изобразително изкуство “България в моите мечти” се провежда от 2001 г. Съгласно статута му право на участие имат деца от българските общности по света, разпределени в три възрастови групи: от 6 до 10 г.; от 11 до 14 г.; от 15 до 18 г. Конкурсът е учреден от Държавната агенция за българите в чужбина. От 14.30 ч. Стефан Данаилов ще участва в заседанието на парламентарната Комисия по култура. На него ще бъде обсъден на първо четене Законопроект за културното наследство. Заседанието ще се проведе в зала 130 в сградата на Народното събрание на пл. “Княз Александър І”.
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди проект на закон за държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, представители на Камара на строителите в България и Дирекция за национален строителен контрол ще бъдат изслушани от парламентарната комисия по местно самоуправелние за изпълнението на Закона за камарата на строителите, оценка на прилагането и ефективността на закона. Заседанието на комисията е от 14.30 ч. в зала 248 в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър I"
Партия Българска социалдемокрация /БСД/ ще представи новото си ръководство до конгреса й през ноември и решенията на разширеното съвместно заседание на Националната контролна комисия /НКК/ и Националния партиен съвет /НПС/ на партията. Пресконференцията ще бъде от 12.00 ч. в пресклуба на БТА. /БЛИЦ