Повече от 3 часа продължава вече поредната среща между преговорните екипи на ГЕРБ и Обединените патриоти в парламента. На нея трябва да се обсъдят възможностите за изготвяне на обща управленска програма и конкретните стъпки по нея. На срещата присъстват преговорният екип на ГЕРБ и тримата лидери на Патриотите. Няма го Бойко Борисов, съобщи Bulgaria on Ari.

Има две разделителни линии в преговорите за съставяне на обща коалиционна програма за правителство на двете формации. От една страна това е искането на Патриотите за въвеждане на минимална пенсия от 300 лева.


Друга разделителна линия между двете формации би могла да се окаже въвеждането на мажоритарния вот. От ГЕРБ заявиха, че ще опитат да приложат резултатите от националния референдум.

Очаква се след срещата да стане ясно дали двете политически формации са разговаряли за квоти в бъдещия Министерски съвет. Условието на Бойко Борисов е този път Патриотите не само да подкрепят правителството, но и персонално да влязат в състава на кабинета.

Условието на Обединените патриоти към ГЕРБ пък е този кабинет да изкара своя пълен 4-годишен мандат.

Очаквайте подробности в БЛИЦ