"Това бе една от фирмите, които бе одобрена от цяла Европа за шиене на маски. Отваря им се голям пазар - не само в България, а и в учжбина,. Преправяме икономиката, за да може тези, които могат да работят да го правят", това заяви премиерът Бойко Борисов на излизане от шивашкия цех в Хасково, който посети по-рано днес.

БЛИЦ припомня, че там той заговори за сватбата на зам.-министъра на министерство на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"Обикаляме и преструктурираме, за да може хората да получават заплати и да си хранят семействата.

Отделили сме десетки милиони, с който да помогнем на самотните майки и на хората, които нямат доходи", увери Борисов.

"Имам голяма критика към себе си - не трябваше да се огъвам тогава, когато много уверено вървяхме към еврозоната. Виждате, че сега се отпускат трилиони за възстановяване на държавите, които са в еврозоната.

Много мощно до края на април ще предадем конспектите си.

България е прекрасно финансово и икономически структурирана.

Имаме само едно условие, което трябва да изпълним, и ще го направим. Ще кандидатстваме отново. Не че сме се отказали, но решихме да сме по-бавни, за да имаме време да убедим хората", поясни още премиерът.

От думите му стана ясно, че за момента не е теглен нов външен дълг и за момента не се налага.

"Няма да коментирам този човек! Все едно е един човек да ти удари шамар, а после анонсът на bTV е "двама си бият шамари". Не е честно когато някой, напада, вие да казвате "двама се бият и удрят.

Той вчера излъга. Аз се заклевам във внуците си. Обади ми се и каза, че се върне ветото в двете точки" - отсече Борисов на въпрос за това какво ще каже за вчерашното изказване на президента Румен Радев, който обяви дали има конфликт помежду им.

"Кой говори за морги и трупове? Вие просто правите като тенис на маса – пинг-понг – той каза, после той каза. 

Аз моята работа си я върша!

При нас има около 30 лекарства, които казват, че лекува коронавируса", заяви още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 10 април 2020 г.