Специализираната прокуратура, съвместно с МВР и ДАНС, разследват измами със средства от еврофондове. Както БЛИЦ писа извършва се разследване на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас за измами със средства от европейски фондове, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Повече подробности не се съобщават за момента.

По неофициална информация и тази специализирана акция се води заради ново разследване срещу бизнесмена Миню Стайков, съобщава Нова телевизия. По непотвърдена информация е претърсван неговият домашен адрес.

В същото време по непотвърдена информация Прокуратурата, МВР и ДАНС влязоха в пловдивски апартамент, обитаван от млада жена от Карноват – Таня Калчева. Поводът е започнало разследване за измами със средства от европейски фондове в страната, съобщава TrafficNews.bg

Прокуратурата е открила злоупотреби по програмата "Млад фермер". Установено е, че 9 младежи са регистрирали еднолични дружества и са получили 7 млн. евро.

Униформени и цивилни са ударили жилището в центъра на Пловдив. То е ползвано под наем от трима души – две момчета и жена на възраст между 25 и 30 години. Наш репортер намясто научи, че наемателката е от Карнобат, на име Таня. Около 8 часа жилището е било обискирано от разследващите, а малко по-късно жената отведена с патрулна кола към структура на МВР.

Според съседи, приземният етаж дълго време е бил фризьорски салон. Собствениците са го преструктурирали, обособили го за жилище и го дали под наем. Именно Йорданова е наела помещението, като с нея живеели още двама младежи.

„Със сигурност работеха, защото излизаха рано сутрин и се прибираха вечер. Едното момче е шофьор в спедиторска фирма. За нея не знаем нищо. Приятно момиче, любезна. Не правиха проблеми. Чувала съм, че е студентка в Пловдив. Тази сутрин около 8 часа видяхме екипите на полицията и ДАНС. Не ни уведомиха какво се случва, но бяха влезли в апартамента на Таня”, заяви живуща в кооперацията.

Апартаментът не е запечатан, а от прозорците се вижда светлина. Наш репортер опита да разговаря с някой от обитателите на жилището, но никой не отговори на позвъняването.

В къщата в кв. „Бояна”, в която живее синът на Стайков – Стайко Стайков, към момента няма полиция.

Припомняме, че Миню Стайков е в ареста от септември 2018 година. Тогава му беше повдигнато обвинение за това, че е лидер на престъпна група за производство на цигари. Още тогава по време на разследването стана ясно, че прокуратурата е открила злоупотреби с европари по програма „Млад фермер” за 7 млн. евро.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!