Футболни топки и почетни плакети ще получат отборно участниците в Ловеч в тазгодишната кампания "Движение и здраве". Инициативата е по Програма СИНДИ и ще протече от 22 до 25 октомври под надслова "Движението е здраве, красота и младост", предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Очаква се в спортно-туристическия празник да се включат хора от всички възрасти. Към момента е ясно, че 6 училищни отбора петокласници ще се състезават на закрито във футболен турнир на малки вратички в Спортната зала.
На 25 октомври (събота) ще се състои пък преход на 2 последователни туристически маршрута.
І-ви маршрут: изложбена зала (кв."Вароша") - у-ще "Панайот Пипков" - Мост над р.Осъм - Алея "Баш бунар" - "Покрит мост" - изложбена зала.
ІІ-ри маршрут: изложбена зала - музей "Васил Левски" - панорамен път "Стратеш" - изложбена зала
Преходите ще имат състезателен характер. Началото ще започне с регистрация на участниците в пункт пред р-т "Галерия" в 10 ч, след което ще бъде даден старт на туристическото състезание. Крайните победители ще бъдат разделени по пол и възраст в 4 групи. Три специални награди ще бъдат връчени на най-малкия и най-възрастния участник, и за най-добре представило се в състезанието семейство.
Временно ще бъде разкрит на открито пункт за измерване на кръвното налягане и ще бъдат раздавани здравно-образователни материали.
Спортно-туристическият празник се организира с финансовата подкрепа на Община Ловеч.
Гергана ДИМИТРОВА /БЛИЦ