Тримата ученици от пловдивската Професионална гимназия по хранителна технология и техника, които биха в час учителката си по английски, получиха наказания „пробация“, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив.
Районният съд одобри споразумение между преподавателката Мария Чулова и адвокатите на хулиганите. На единия ученик – Александър, е наложено наказание пробация за срок от 6 месеца за извършеното от него хулиганство, на другия - Стоил – пробационния срок е 9 месеца заради отправените закани за изнасилване и взривяване жилището на учителката и още 6 месеца пробация за хулиганство и за счупения часовник на учителката. Третият участник в пререканието с преподавателката – Георги, ще изтърпи 8 месеца пробация за хулиганство и заради нанесения побой на учителката.
Тримата ученици са задължени да изпълнят и специални пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител.


Агенция БЛИЦ припомня, че инцидента стана през пролетта. Мария Чулова вече не е преподавател в гимназията, тъй като след изтичането на договора й той не беше подновен. /БЛИЦ