Продължава обилният снеговалеж на територията на ОПУ - Благоевград и Кюстендил, съобщиха от Национална агенция "Пътна инфраструктура".
Снежната покривка на Предела и Папаз чаир е над 40 см, а на ГКПП Гюешево надхвърля 80 см.
Обилен мокър сняг вали и в Пернишко. В участъка с. Извор - границата с Кюстендилска област снегонавяванията са над 60 см. Всички видове МПС задължително трябва да бъдат с вериги в посочения участък.
Главният път Е-79 в тези области е почистен до черно.
На прохода Петрохан вали мокър сняг, натрупванията са над 40 см. Участъкът се почиства и опесъчава непрекъснато, температурите са минусови.
10-15 см е снежната покривка на територията на ОПУ – Смолян. 52 машини почистват пътната мрежа. Всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Превала и Пампорово. В района на Доспат има ограничение за преминаването на тежкотоварните автомобили.
Няма ограничения в движението на територията на ОПУ – Кюстендил, снежната покривка е 3-4 см, 10 машини почистват пътната мрежа.
Няма промени в пътната обстановка на територията на ОПУ – Пазарджик.
Заснежени са пътищата в района на Велинград и високите места над Пещера, Цигов чарк и Юндола.
Снежната покривка е над 30 см.
Автомобилите задължително трябва да бъдат оборудвани с вериги. Автомагистрала „Тракия” е почистена до черно, но пътната настилка е мокра. Републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия.
Опорните пунктове са в готовност за работата ако снеговалежът продължи. Всички разполага с нужните количества пясък, сол, луга и инертни материали.
С оглед на очакваното усложняване на метеорологичната обстановка НАПИ съветва водачите да не предприемат пътувания в южните части на страната и в Рило-Родопската област, освен ако това не е крайно наложително. /БЛИЦ