Това момиченце постъпва за трети път в рамките на три месеца и винаги става дума за такива битки. Това заяви в ефира на Нова телевизия директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов относно пребитото и постъпило в болницата късно в неделя 13-годишно момиченце.

БЛИЦ припомня, че на 31 май 10 момичета пребиха своя съученичка в района на "Южния парк". Пострадалата е постъпила в "Пирогов" още същата вечер. 

Спречкването започнало чрез чат в социалните мрежи. Там бил уреден и боят. Момичето е ритано в устата. Побоят е заснет от момче. Полицията търси нападателите.

"Не мога да обясня какъв е случаят в момента", призна проф. Балтов.

"Има рана в областта на устните, обработена е и освободена", добави той.

"Не мога да кажа дали е била пребита или каква точно е причината за постъпването й в „Пирогов“ предишните два пъти", уточни директорът на лечебното заведение.

Той коментира и казуса със заплатите на служителите там:

"Заплатите за април са забавени. Те се получават в края на следващия месец, т.е. на май. Вместо да си ги получат на 31-и май, служителите ще получат парите си на 1 юни до обяд", обеща той. 

"Касата изплаща 100% от изработеното за месец април, след което се провежда надзор на НЗОК. Той е направен на 27-и май и просто не е имало възможност физически да се финализират нещата", призна Балтов. 

"Днес до 10:00 часа чакаме сумата да влезе в сметката на "Пирогов" и след това ще влезе по сметките на служителите и те ще имат заплати", обеща той. 

"Ние сме си получили покана да дадем фактура в четвъртък в 16:45. Обратният файл бе изпратен в петък в 9:00 часа. Те за жалост не са могли да направят превода", смята Балтов. 

"На въпрос дали е вярно, че медиците може да получат по-малко пари, защото обемът на дейности е бил ограничен и са били отменени плановите операции, Балтов отвърна:

"Има трудови договор, които осигуряват техните основни трудови възнаграждения. Това, което са изработили, ще бъдат заплатено. Има с 50% по-малко работа от обичайното за месеца", призна той.