Прокуратурата няма да разследва появилите се сигнали, че прокурор с инициали К.С. е предупредил Мария Мургина за готвената й от ДАНС проверка. Това изясни пред БНТ говорителката на главния прокурор Маргарита Попова, която бе помолена да коментира публикация, намекваща, че става дума за прокурора Камен Ситнилски. "На несъществуващи неща как се правят проверки?", бе коментарът на прокурорката.
Висш прокурор с инициали К.С. е предупредил бившия вече шеф на Националната агенция по приходите (НАП) Мария Мургина, че ДАНС й готви проверка, твърди “Всеки ден”. Според източници на електронното издание предупреждението е извършено по телефона, в момента, в който агент на ДАНС, оборудван със специална техника и белязани банкноти, е бил на среща с Мургина. След обаждането тя веднага е прекратила срещата.
Вчера от ДСБ обявиха, че прокурор, близък до ръководството на БСП, предупредил Мургина, че спецагенцията е насочила вниманието си към нея. От партията поискаха главният прокурор Борис Велчев да каже името на магистрата.
Вчера главният прокурор Борис Велчев отказа да коментира дали името на прокурора е Камен Ситнилски, който е негов заместник. Градският прокурор на София Николай Кокинов пък каза пред “Всеки ден”, че не знае нищо по въпроса. “Той е голям началник, аз информация за него нямам, не го държа под контрол”, каза той. “Ако се окаже, че е вярно, тогава ще мислим, но така да гадаем хипотетично…”, лаконично добави Кокинов. "Не е редно да коментирам действия, които биха могли и да не са се случили", каза още градският прокурор.
Във вторник ДАНС отрече да е имало планирана акция за ареста на бившия вече шеф на НАП Мария Мургина, която да е била осуетена. От агенцията обаче не отрекоха, че тя е обект на проверка. Говорителят на ДАНС Зоя Димитрова каза пред БНТ, че допускът до информация от специалните служби на Мария Мургина не е бил подновен, защото е била установена ненадеждност по отношение на националната сигурност. /БЛИЦ