В Софийската градска прокуратура е имало молба от защитата на Евелин Банев – Брендо да бъде разпитан пред съдия съкилийникът му Валентин Димитров, който в нотариално заверена декларация твърди за натиск от страна на директора на Националната следствена служба Бойко Найденов и говорителя на главния прокурор Маргарита Попова. На 8 октомври съдът е отказал да го разпита, съобщи в интервю за Дарик радио градският прокурор Николай Кокинов. В нотариално заверената декларация не е имало твърдения за бившия вътрешен министър Румен Петков.
Официална проверка няма до този момент. Мисля, че и главният прокурор вчера заяви – нямаме намерение да проверяваме твърденията на всеки обвиняем. Някакви такива приказки, които по никакъв начин не могат да бъдат доказани. Според мен е безцелно да разпиляваме ресурси в опровергаване на подобни твърдения, посочи Кокинов. 
Той опроверга твърденията на Евелин Банев-Брендо, който е бил с журналиста Огнян Стефанов в нощта на побоя, че нападателите са били без маски. "Нападателите са били с качулки. Всички дадености до този момент са, че нападателите са били маскирани. Самият пострадал заявява това", категоричен бе градският прокурор.
В началото на идната седмица прокуратурата ще решава дали да образува дело за сделката за 14-те декара земв в кв. "Стрелбище", продадени с фалшив подпис на кмета Бойко Борисов. Първият купувач на парцела Петър Драшков, брат на уволнения зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков,  вече двукратно е бил привикан за разпит. Беше разпитан и нотариус Каракашев, който е изготвил констативния нотариален акт, както и един адвокат, който в момента е с мярка за неотклонение домашен арест по друго дело, уточни Николай Кокинов.  /БЛИЦ