Пет са версиите, по които работи прокуратурата във връзка с изчезналия в петък вечерта бизнесмен Киро Киров. Това заяви заместник – градският прокурор на София Роман Василев по бТВ тази сутрин. Той уточни, че в това число е и версията за евентуално отвличане на Киров.
Василев обясни, че обвинението работи по всички вероятни версии и ще бъдат разпитани лицата свързани с тях. Той обаче отказа да коментира какво точно правят органите на реда и прокуратурата по случая и отказа да съобщи подробности с мотива, че това би могло да попречи на разследването.
Към момента няма друг подаден сигнал за отвличане, но прокуратурата продължава работа по такива престъпления, при които вече са върнати похитените. Общо 14 са случаите на отвличания, а само 10 процента от тях са разкрити, добави Роман Василев. Според него този тип престъпления са много тежки. На първо място стои животът на похитения и в много случаи, когато се работи под ръководството на прокуратурата и специализираните отряди са имали възможност да дръпнат спусъка това не е ставало поради риска да се стигне до ново дело срещу неизвестен извършител, каза Василев и добави, че при отвличанията не може да се прави аналогия с “хепи енд в американски филм”.

Работата в прокуратурата по случая с бившия директор на НАП Мария Мургина продължава, съобщи Василев. Има възложени няколко експертизи, добави той, но не коментира дали Мургина ще седне на съдебната скамейка.

В Софийска районна прокуратор досъдебното производство по случая със смъртта на началника на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, Ахмед Емин не е приключило, обясни още той. /БЛИЦ