Прокуратурата се е самосезирала по публикации и се извършва предварителна проверка по случая с липсващия регистър на новородени и оставени за осиновяване деца в АГ болница "Шейново". Това съобщи за БЛИЦ говорителят на Районна прокуратура Руси Алексиев.
Изискани са всички документи от проверката на Столична община, както и регистрите за всички раждания от 2003 - та до 2008 - та в Шейново.   Руси Алексиев  не пожела да коментира повече, тъй като тепърва ще се установи дали има престъпление или не. Очаква се проверката да приключи в най-кратки срокове. Целта е да се провери дали е допусната чисто административна грешка, или нарушението е направено с цел извършване на престъпление. 

До юни 2008 г. болницата се ръководеше от изпълнителния директор и член на СДС-София д-р Димитър Драгиев, когато мнозинството от ГЕРБ в СОС реши да го смени с д-р Иван Костов.
При направената проверка след смяната на болничното ръководство се оказва, че за периода 1 януари 2003 – 8 август 2008 г. в нейния архив не е заведено нито едно от т.нар. "деца в риск”. Пряката отговорност за поддръжката на архива в този период е била на юрисконсулта Йова Петрова и на Валентина Дичкова, която е заемала пост "одитор по качеството". Те не са предоставили поисканата им справка от новото ръководство. 

Бившият шеф на софийската болница АГ "Шейново" Димитър Драгиев заяви по БНТ, че ще заведе дело за клевета срещу хората, които изнесоха информация за липсващи документи за изоставени бебета, родени в болницата. 
Драгиев днес обяви, че документацията за изоставените бебета се води по същия начин, както е в другите родилни домове. Няма българска болница, която да поддържа подобен архив, каза той. По думите му данните за тази категория деца се пазят в Агенцията за закрила на децата. Той отрече да има нередности и се закани да заведе дело за клевета. Д-р Таня Андреева, която е член на Съвета на директорите на "Шейново", пък обяви, че засега не отправят никакви обвинения, но обясни, че са получили данни само за 17 изоставени през 2007 г. деца, от които за 6 няма информация какво се е случило. /БЛИЦ