Окръжна прокуратура Бургас ще проверява трети болничен лист на бившата финансистка от ВСС Илияна Накова, която е подсъдима за опит за подкуп на полицаи. Днес делото срещу Накова бе отложено за четвърти път, съобщава Дарик радио.
В представения болничен документ за назначено домашно лечение, издаден на 13 март, липсва печат на медицинския център. Болничният лист, заедно с протокол от днешното заседание ще бъде представен в прокуратурата за становище по достоверността му.
Прокурорът по делото докладва, че експерти от НОИ в момента проверяват още два документа за здравословното състояние на Илияна Накова. На делото в Окръжен съд Бургас не се явиха и полицаите участници в инцидента, както и редовно призованите вещи лица.
Чиновничката беше задържана в полицията в курорта Слънчев бряг на 27 август 2008. Тогава след навлизане срещу забранителен знак на улица с еднопосочно движение, Илияна Накова минава с джипа си през крака на 66-годишна българка с немско гражданство и напуска местопроизшествието. За инцидента, полицията е уведомена от съпруга на туристката, който успял да настигне Накова. След като пристигнали полицаите тя ги заплашила с уволнение и подхвърлила на предната седалка на патрулния им автомобил, три банкноти от по 20 лева. Преди това отказала проба за алкохол, показвайки служебна карта от администрацията на Висшия съдебен съвет. /БЛИЦ