"Двама зам.-министри се гледат като мишоци, а ние чакаме. Казват ни: искаме да ви платим, но нямаме пари". Това разказа пред Нова тв управителят на "Авто инженеринг" ООД Росен Маринов, която преди няколко дни инсталира билбордове под прозорците на Станишев, за да попита защо чакат 1 година да си получат средствата за закупените катери за търсене и спасяване, одобрени за финансиране по програма ФАР.
Адресати на артистичния протест бяха зам.-министрите на финансите Кирил Ананиев и Димитър Ивановски, които отговарят за програмите ФАР, ИСПА и САПАРД, каакто и вицепремиерът по еврофондовете Меглена Плугчиева. Може да ви е смешно, но за нас е трагично, обясни бизнесменът. Пишем им писма - те мълчат, ядосва се Маринов. Производителят на доставените за "Морска администрация" катери Филип Скот също е озадачен след срещите си с родните администратори: "Много обещания бяха дадени, но нищо не се случи впоследствие".
От финансовото министерство отказали участие в обсъждането на проблема пред зрители, но изпратили в телевизията писмо, че по договора за доставка на корветите от ОЛАФ открили нарушения и софийската градска прокуратура е образувала проверка по случая.
"Това е долна инсинуация", подскочи Росен Маринов - "Разследват тях, а не нас". Бизнесменът отказа да коментира дали цялото разтакаване, на което е подложен холдингът, не е намек да си платят дължимото на съответния администратор. "Не искам да се пускам по тази плоскост", даде да се разбири той. /БЛИЦ