Очаква се днес прокуратурата да поиска мярка "постоянно задържане" за Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата, който бе задържан в петък, докато пътувал с джип към София.
На 29 януари срещу Златомир Иванов бе повдигнато обвинение за организиране и ръководене на престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици и убийства.  На 4 февруари започна операция срещу него. След като не се яви в прокуратурата по призовка, той бе обявен за национално издирване, като същата мярка бе предприета и спрямо пет негови сподвижници, които бяха призовани и не се явиха.
След задържането на Баретата, за което адвокатите му заявиха, че е станало при негово доброволно явяване, градскиятт прокурор Николай Кокинов каза, че той ще баде задържан за 72 часа, а министърът на вътрешните работи Михаил Миков отчете, че съвместната работа между МВР, прокуратурата и ДАНС дава резултати. „Резултатите ще се материализират не само в процесулано-следствени действия, но и с обвинителни актове и присъди”, каза министърът.
При предишното задържане на Баретата преди две години първоначално бе разпространена информация, че прокуратурата е възобновила старо дело за рекет от 300 000 долара, образувано срещу него в края на 90-те години на миналия век. След 72-часов престой зад решетките Софийският районен съд отказа да наложи на Златко Баретата постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" и го пусна на свобода срещу гаранция 2000 лева. Прокуратурата тогава протестира това определение, но от заседанието в СГС остана извод, че Баретата е станал жертва или на обикновена немарливост, или на зле скалъпена постановка.
Златомир Иванов е завършил спортно училище в Стара Загора, профил борба. Той е един от собствениците на компанията за сигурност и охрана “Аркус сигурност” и бивш шеф на “Аполо и Болкан”. Официално участва в над 30 фирми за охранителна дейност, търговия с петролни, химически и фармацевтични продукти, собственик е на бинга и игрални зали. Според фирмените регистри Златомир Иванов фигурира като собственик в ЗК “Аполо и болкан”, ЗД “Средец”, фирмите “Интел груп”, “Рапас”, “Електра”, “Зес”, “Ямас импорт експорт”, “Алекс 95″, “Булит кид” и казино “Елит”. /БЛИЦ