Поредното разследване срещу пернишкия наркобарон и затворник Стоян Кръстев-Драгановеца е поръчано на ... кръстника на неговия син. За голямо учудване на местните ченгета близките им отношения не попречили документите за далаверите на Драгановеца да отидат в ръцете на магистрата, пише в. “Телеграф”.
Интригата се завъртяла през март т.г., когато в бащиния дом на местния автоджамбазин Васил Борчев-Борчо бяха открити оръжие и наркотици. Часове по-късно бившата му жена Таня получи заплахи от Драгановеца. Наркоиграчът я предупредил, че ако Борчо, който от половин година се укрива, не се покаже, ще убие нея и дъщеричката им. В SMS-a пандизчията, който излежава присъда за наркотици в затворническото общежитие в Казичене, обяснил, че може да върти ченгетата в Перник на малкия си пръст. Таня веднага подала сигнали до компетентните служби, които да разнищят дали има връзка между откритите наркотици и оръжие и смъртните заплахи.
По незнаен начин цялата проверка по случая била възложена на прокурора от миньорския град Н. Ц. Той вече има славата на човек, който се заиграва с бандити, алармираха сащисани магистрати. Обвинителят е и кръстник на Драгановеца – Славчо, откъдето датира и дружбата между двамата. /БЛИЦ