След като в няколко поредни броя вестник “Хасковска Марица” писа за далавери на народния представител от ДПС Рамадан Аталай, чийто хотел стана скандално известен като “Сарая на Аталай”, хасковската прокуратура се самосезира и започва проверка по случая.
Хотелът е изграден край хасковското село Текето. Кметът на Хасково Георги Иванов наскоро каза пред БЛИЦ, че знае фирми, които са дарили по 100 000 лева за изграждането на луксозния комплекс. И още, че прокуратурата би трябвало да се поинтересува как по-късно луксозният комплекс мистериозно е прехвърлен на частна фирма. По-точно как комплексът, строен с дарения за нуждите на мюсюлманите, стана частна собственост на фирма, зад която стои синът на депутата от ДПС Рамадан Аталай – Ревин. 
Първата копка беше направена от Ахмед Доган, но по-интересен е фактът, че изпълнител на строежа е фирмата “Монолит”, чиито шеф е друг хасковски депутат – Иван Стаматов.
Хотелът е открит тържествено през 2007 година. Малко по-късно собственикът на парцела, върху който е построен комплексът – общинският съветник от Хасково Сунай Алиев продава част от земята заедно с новопостроената сграда на фирма "Антора", чийто пълномощник е Ревин Аталай – депутатският син. Сделката е за 30 000 лева.
Само няколко месеца по-късно имотът е деклариран в общинската данъчна служба на стойност 640 000 лева. /Тодорка Биколова, БЛИЦ