Проститутката Нела, която бе блъсната от кола на Околовръстното в София, ще става монахиня. В момента екипът на гинекологичното отделение в “Пирогов” се е впрегнал да й търси манастир. Това разкри шефът на отделението д-р Людмил Джунков, койот от първия ден, в който жрицата на любовта бе приета в лечебницата, все присърце нейния случай, пише в. “Телеграф” в утрешния си брой.
През април тази година, докато заработва на Околовръстното, автомобил потроши двата й крака. После се оказа, че е и с извънматочна бременност. Тя бе настанена в “Пирогов”, но се оказа, че няма документи и здравна осигуровка. Тогава лекари я взеха под крилото си, извадиха й лична карта и я настаниха в болницата в Бухово, където тя се лекуваше допреди няколко дни.
След като напуснала болницата в Бухово обаче тя се оказала на улицата. Пробвала да потърси и помощ от роднини, но опитът бил неуспешен. Тя отново се обърнала към лекарите в “Пирогов”. Те се чудили какво да правят и накрая решили, че най-добрият вариант за нея е да отиде в манастир. Нела прегърнала идеята и от вчера вече й се търси манастир.

Най-близкият до София женски метох е в Драгалевския манастир. Оттам обаче отказали да я вземат, тъй като той е девически. Такива притеснения обаче нямал известният отец Иван от Нови хан, който е създал сиропиталище за хора като нея в църквата “Св. Троица”. Той веднага се съгласил да я вземе. Нела ще замине там в петък. /БЛИЦ