Повече от 200 пациенти протестират пред сградата на Онкологичната болница срещу преобразуването на клиниката по химеотерапия в отделение. Според решението новото вътрешно отделение ще има три сектора и болницата ще обяви конкурс за началник на всеки от тях. Пациентите твърдят, че така ръководството цели да отстрани доц. Тимчева, началник на клиниката по химиотерапия.
Оставка, мафия, убийци, такива са виковете, така пише и на плакатите, които пациентите държат пред входа на болницата. Те настояват директорът доц. Троянова да отговори защо се налага единствената клиника по химиотерапия в София да се преобразува в обикновено отделение и защо доц. Тимчева ще престане да ръководи химеотерапията. Не приеха обаче дадените им обяснения, че между директорката и шефката на клиниката няма лични противоречия.
Още по-възмутени бяха, когато директорката Троянова предложи да бъде създадена обществена коалиция за борба с рака, защото на никой не стана ясно, нито защо, нито с каква цел се появява точно сега тази идея. След като директорката не можа да обясни на пациентите защо ще създава отделение по химиотерапия, тя покани на разговор само пациентските организации, за да им покаже документите, с които е взето това решение. Информацията е на БНР. /БЛИЦ