Протестиращите фермери поискаха оставката на правителството и блокираха пътя и от двете страни около бившия партиен дом, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Те се заканиха да продължат протестните си действия докато не бъдат изпълнени всичките им искания. Искаме среща с цялата коалиция, не само с премиера, за да сме сигурни, че и този път няма да си останем само с обещания, заяви от импровизираната трибуна представител на протестиращите животновъди.
БЛИЦ припомня, че по-рано фермерите също заявиха, че  очакват днес да се срещнат с премиера Сергей Станишев. Органите на реда ни казаха, че от Кабинета на премиера са заявили, че са готови за среща с нас, обясни Димитър Зоров, председател на Националната асоциация на млекопреработвателите. На въпрос дали Станишев ще се срещне с  протестиращите от пресцентъра на МС заявиха, че не знаят за подобна среща. Зоров бе категоричен, че фермерите ще продължат да настояват за изпълнение на подписаното споразумение със земеделския министър Валери Цветанов. Вчера Изпълнителното бюро на БСП ясно посочи, че дори и без разрешение от Брюксел по сметките на млекопроизводителите ще преведе 60 млн. лв. от бюджета, каза Зоров. Той добави, че очаква на срещата днес да разбере дали този ангажимент ще бъде изпълнен. По-рано също лидерът на Атака Волен Сидеров се срещна с част от протестиращите млекопроизводители. Той дойде при тях, за да окаже подкрепата си за изпълнение на исканията на фермерите. Сидеров за пореден път потвърди тезата си, че управляващите не могат да решат проблемите в държавата. Те доведоха България до криза и заради това днес протестирате вие, утре ще е някой друг. Не можем да напишем нова програма на коалицията, защото тя е вредна за страната, каза лидерът на Атака. Официалното начало на митинга пред Министерски съвет ще бъде в 15 ч. /БЛИЦ