Още в началото на протеста в подкрепа на президента две момичета се сбили. Освен тях имало меле между двама мъже и двама полицаи. Това били единствените прояви на агресия, стана ясно в тв предаване.

Извънредно: Напрежението ескалира! Протестиращите се сблъскаха с полицията СНИМКИ


След това обаче в даден момент напрежението ескалира, групите започват да се разделят и да се движат по всевъзможни посоки, а, както стана ясно по-рано, се опитават да атакуват и автобусите с привърженици на правителството.

Твърди се още, че на протеста са се появили и странни мъже с черни дрехи. 

И вчера, и днес няма финален час на протеста. 

"Казах нещо за БСП и няколко човека ме наритаха. Това не е нормално. Това не е истинския български протест. Това е протест на политическа група. Това е протест на БСП", заяви пък случайно преминаващ минувач. 

Лумпени във видимо неадекватно и превъзбудено състояние нападат полицаи. Няколко протестиращи дори се сбиха помежду си, след скандираха нецензурни лозунги. Има и трима арестувани мъже на протестите, стана ясно преди минути, съобщава "Монитор".

Единият задържан е мъж с изключително агресивно поведение, който опита да нападне и да се сбие с полицаите на кръстовището на "Дондуков" и "Раковски". Той беше изнесен на ръце от униформените и вкаран в полицейски бус.

Другият задържан е изритал жестоко полицай и също е бил задържан, стана ясно на протеста. В моемнта група от около 400 души се разохжда хаотично в карето между Софийския университет и паметника Левски и причаква автобусите, с които хората от протеста в защита на правителството се изтеглят от митинга.

Протестиращите от агитката на Румен Радев ги плюеха и целеха с бутилки. Полицаите получиха зпаовед да свалят каските, за да успокоят агресивните мъже и жени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!