Младежкият R.E.D. ПРОтест започна с музикално видео срещу мутрите, корупцията и боклука. Над 20 000 копия на сингъла ще бъдат раздадени в Студентски град, съобщиха организаторите на проявата.
Видеото срещу мутрите, корупцията и боклука ще бъде представено днес от 18.00 часа в геокупола на “R.E.D. ПРОтест” в Студентски град. Денспарчето се нарича “Ти си на ред” и е по музика на Red Energy DJ-s. Песента се изпълнява от Йоанна Драгнева.

Музикалният хит е създаден по поръчка на red.bg и цели да ПРОвокира активност у младите хора. Във видеото младежи се събуждат от апатичната си дрямка и решават да се справят с няколко обществени проблема – насилието и омразата, корупцията и лошия политически материал. Помага им бутона , който символизира силата на активното и позитивно поколение в страната.

Над 20 000 копия на диска ще бъдат раздадени в Студентски град в следващите няколко седмици. Парчето ще се завърти и по музикалните телевизии, както и в големите дискотеки в страната.

“R.E.D. ПРОтест” е инициатива на младежкия сайт red.bg. Тя ще продължи до 14 април в Студентски град. “R.E.D. ПРОтест” е тест за това, доколко младите хора имат нужда от културни инициативи, обясняват инициаторите.
“R.E.D. ПРОтест”-а ще протече в три тематични седмици. По време на първата, музикална седмица (23-29 март) участие ще вземат студенти на Музикалната академия. Всяка вечер от 18 до 20 часа гостите на геокупола ще могат да се наслаждават на техните изпълнения на живо.

Втората седмица (30 март-5 април) ще предложи на гостите на R.E.D. ПРОтеста, среща с млади творци от сферата на киното и театъра. От 18 до 21 часа млади таланти от НАТФИЗ ще показват свои късометражни филми, а след тях ще се изявяват състудентите им театрали.
Художествените изкуства ще бъдат представени от студентите на Националната художествена академия. Изложби и различни „workshop”-ове ще се проведат в седмицата 6-12 април.
Всяка вечер след 20 часа ще се организира и караоке парти с DJ Айвън. Най-добрият изпълнител за деня ще получава награда – 100 броя презервативи. /БЛИЦ