Пореден пример за провала на Бойко Рашков като вътрешен министър дойде в последните часове от Врачанско. Късно снощи двама мъже нападат старец в дома му, като го пребиват жестоко с колове, чупят пръстите на едната му ръка, докато накрая жертвата изпада в безсъзнание. 

Един от нападателите се оказва брат на Аксел Олеков, който изтърпява присъда за жестокото убийство на 18-годишната Андреа, която стана жертва на престъпление в началото на 2020 г.

Причината за жестокото нападение над възрастния мъж се оказва прозаична. По-рано през деня, той направил забележка на нападателите. 

Случаят на пребит възрастен човек в региона е пореден в рамките на последната година. В началото на месец юни в белослатинското село Трънак четирима мъже нападнаха и пребиха жестоко възрастен човек, от когото задигнаха спестяванията му и по-скъпи вещи.

Примери за нападения над самотно живеещи възрастни хора отново зачестиха в последните месеци, докато МВР се "реформира", а ръководството на вътрешното министерство се занимава с преследване на политически опоненти на властта. Парадоксално е, но на фона на растящата "битова престъпност", Рашков предприе закриване на Районни полицейски управления, без да си дава сметка, че жителите на малките населени места с месеци не виждат униформен служител на реда или полицейска патрулка. 

След поредното нападение във Врачанско, очакванията са, че в следващите дни ръководеното от Рашков МВР ще направи поредната показна акция за медиите, при която униформени ще претарашат няколко ромски махали.