Говорителят на ДАНС Зоя Димитрова заяви че започналата проверка в село Рибново и Гърмен ще прдължи 20 дни.
Говорителят на ДАНС Зоя Димитрова заяви пред БНР, че започналата проверка в село Рибново и Гърмен ще прдължи 20 дни.
Информация за нея ще бъде оповестена след приключването и. Димитрова поясни, че не е задължително лицата, които ще бъдат разпитвани да присъстват в ДАНС, тъй като това може да стане на територията на цялата страна. 
БЛИЦ припомня, че вчера  кметът на Гърмен Ахмед Башев и учителят в Рибново Мурад Бошнак бяха разпитвани в продължение на близо 6 часа.  Вчера Зоя Димитрова каза, че двамата са извикани за снемане на обяснения във връзка с прокурорска преписка на СГП. Преписката изисква от ДАНС да събере данни за оказване на натиск и заплахи и по повод сигнала на Яне Янев и за престъпления против изповеданията.
Днес градският прокурор Николай Кокинов заяви, че прокуратурата проверява кметът на Гърмен Ахмед Башев и учителят Мурад Бошнак за заплахи за убийство срещу депутата Яне Янев. Той поясни, че това се е съдържало в сигнала на Яне Янев до Софийска градска прокуратура. Ако в последствие се получи информация за ислямски радикализъм, за какъвто подава сигнали Янев, тогава нещата ще се изпратят към окръжните прокуратури по райони, каза още градският прокурор. /БЛИЦ