В събота ще има променлива облачност. През деня ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 2° и 5°. Максималните температури ще бъдат между 15° и 18°, съобщи дежурният синоптик Николай Ятански, цитиран от в. "Борба".

В неделя, понеделник и вторник ще преобладава време с незначителна облачност. В неделя и понеделник ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. В понеделник ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°.

В сряда и четвъртък ще има значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, в сряда от север-северозапад, в четвъртък – от североизток. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°. Максималните температури ще бъдат между 11° и 14°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък, през по-голямата част от деня, ще има значителна облачност със слаби превалявания от сняг на места. Вечерта облачността ще се разкъса. Ще духа силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 2°.

В събота ще има променлива до значителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 8°.

В неделя, понеделник и вторник ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат между 10° и 12°.

В сряда и четвъртък ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд, над 1200 м. – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м. в сряда ще бъдат около 6°, в четвърътк – около 1°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м. с около 4°- 6°.

През 2019 г. астрономическата пролет (равноденствие) в Северното полукълбо започва на 20 март в 23:58 часа българско време;

 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.