Димитър Големанов - една от трите жертви при тройното убийство днес във Варна, е имал бизнес с руснаци.

Това сочи справка в Търговския регистър. 

В две от фирмите му - "Газ аналит" и " Г.О. Пигмейстър" ЕООД негови съдружници са руските граждани Николай Кухарчик и Никита Георгиев. 

Както БЛИЦ писа, около 10. 15 часа днес в полицията е подаден сигнал, че в апартамент на ул. "Македония" във Варна е станала стрелба, завършила с жертви.Когато отиват на място, полицаите откриват три трупа - на 40-годишния Димитър, на 23-годишната Диляна и на 41-годишен швед.

Само в БЛИЦ: Eто кои са двама от убитите във Варна и истината за любовния триъгълник

По все още непотвърдена информация, Диляна и Димитър имали доскоро бурна и страстна връзка, но те се разделили, а скоро след това тя започнала връзка с шведа. 

В апартамента на Димитър, обаче, полицаите откриват и цял боен арсенал, заради което работят и по друга версия, освен по тази за любовен триъгълник, завършил със смърт.Димитър Големанов е известен във Варна. Сочен е като съсобственик на известното заведение на плажа - "Контакт". Развивал е бизнес и с доставки на газ. 

Напоследък името му нашумя покрай сдружението "Еко парк Галата", на което той е управител. В него членува и фаталната Диляна, друга от трите жертви днес и бивша приятелка на Димитър.

Установиха кои са жертвите от тройното убийство във Варна!

През юли сдружението внася искане да получи 50 декара имот с цел “управление, поддръжка и облагородяване на парк”.

Сдружението “Еко парк Галата” е регистрирано на 8 юли и веднага е внесло искането си в общинския съвет.

Тогава жители на квартал "Галата" изразиха недоволството си и обясниха, че дори не са били уведомени за тези намерения. 


СНИМКА: Архив БНТ

Самият Димитър Големанов обяснява, че идеята за еко парка е от две години и смята да я финансира по европроекти.

Бившият военен имот е високо над брега, с отлична панорама и е наистина апетитен.

Според отразеното в Кадастъра става дума за урегулиран поземлен имот във вилните зони “Черноморец” и “Прибой”. Той е предвиден за застрояване и съмненията са, че въпросното сдружение просто е искало да сложи ръка на апетитния имот, разкриващ невероятна гледка към морето.Димитър Големанов е свързван с общинския съветник във Варна Генадий Атанасов. 

Стана ясно чий е кървавият апартамент с три трупа на пъпа на Варна

Близки на Диляна и Димитър твърдят, че след раздялата той станал нападателен, ревнувал я, заплашвал и преследвал. От нейни публикации става ясно, че Диляна се е интересувала от темата за жените - жертви на насилие и очевидно самата тя е била подложена на такова. От прокуратурата обявиха днес, че в момента се извършват разпити на свидетели и близки до трите жертви.

По непотвърдена информация в апартамента на Димитър е имало още едно момиче, което е успяло да скочи през прозореца и е било отведено от екип на Спешна помощ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ