Ловецът на бежанци Динко Вълев от Ямбол за пореден път избухна срещу мигрантите. В социалните мрежи той сподели покъртителната история на датчанка, която ще бъде глобена, защото е възпрепятствала бежанец да я изнасили. Той е споделил и снимка на момичето. Ето какво още написа Динко:

"Ей на това му се вика безобразие ... Споделяйте!

Датското правосъдието за пореден път доказа, че е много хуманно към мюсюлманските бежанци: датчанка ще плати глоба за това, че е възпрепятствала бежанец да я изнасили. Тези снимки датчанката Нанна Сковманд, пребита от мигрант от Мароко, публикува на страницата си във Фейсбук. 17-годишното момиче успяло да се защити само и е било наказано.

17-годишната жителка на датския град Snderborg е обвинена в незаконно притежание на оръжие и нейният случай дори бе разпространен от израелската телевизия на девети канал, позовавайки се на вестника The Daily Mail. Тя е използвала лютив спрей срещу мъжа, който я е нападнал. Инцидентът е станал в близост до местния център за бежанци.

Според момичето нападателят говорил английски, спрял я и я заприказвал, след което я хвърлил на земята и се опитал да я съблече. Неуспявайки да я съблече, започнал да я бие. Момичето успяло да го напръска с лютив спрей, след което избягало от нападателя.

"Използването на лютив спрей е незаконно, така че тя ще трябва да плати глоба", заявил говорител от полицията. Размерът на наказанието ще бъде 500 крони (около $ 20).

Според Международната организация по миграция, повече от един милион бежанци са пристигнали в Европа през миналата година. Обществените нагласи към бежанците започнаха да се променят след ужасните нападения на Нова година в Кьолн. Но, досега подобен хуманен съд към нападател няма никъде в света", пише Динко.