Бившият вътрешен министър Богомил Бонев разкритикува остро Емил Кошлуков за позицията му в защита на ГЕРБ. Бонев атакува яростно журналиста, че подкрепя Цецка Цачева и се усъмни в демократичното му мислене.
"Не смятам, че Радев в случая е по-добрия вариант. А с ГЕРБ и управлението ще се решава въпросът на парламентарни избори, там може да бъдат сменени. Агент не съм бил, ако някой толкова се вълнува :) Досега е имало двама леви президенти, знаем как бяха. Не вярвам, че още един ще е добре. Тук забелязвам, че има много хора, които знаят всичко за мен. Да дам ли кръв и урина, все пак да си попълнят базата данни докрай? Бил съм антикомунист, когато повечето от коментиращите ръкопляскаха по партийни събрания и се навеждаха, цялата им смелост стигаше до виц под юргана, на ушенце.

Не е ли малко нелепо, Богомиле, да ми дават оценка днес? Уважавам твоето мение, вярвам, че имаш донякъде право за тезата с контрола и разделението на властите, но не много. Президентът е по-важен във външната политика, във вътрешната контролът е между трите, знаеш. С Петър Младенов не беше добре, танкове пращаше, с Гоце не беше добре, Голям шлем и Тройни коалиции, с този ще е същото. Не, че е кой знае какво, просто не ми харесва. И спокойно, той ще е президент на-вероятно следващите пет години.", отговори Кошлуков в личния си профил във Фейсбук.