Обстановката в страната постепенно се нормализира след обилните снеговалежи и лавини, които доведоха до затварянето на ключови пътни участъци в страната и прекъснаха електрозахранването и водоснабдяването на десетки населени места. Това съобщиха от Министерството на извънредните ситуации. 36 населени места са все още без електроснабдяване. Има и прекъснати комуникации, а три района са без водоснабдяване. Вече няма и населени места с обявено бедствено положение.
И днес водолазната група към „Гражданска защита” Варна ще продължи издирването на изчезналите възрастната жена и 5-годишно дете във водите на река Двойница в община Бяла.
Пътищата от Републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, а на места и частично заледени. Пътните служби ги обработват и опесъчават.
Заледявания има на прохода Петрохан и по високите места на планините.
Поради мъгла е намалена видимостта до 100 м. в района на Смолян.
Затворени са проходите Твърдица - Елена (движението се осъществява през прохода "Вратник"), Етрополе - Златица, Арабаконак, Троян - Кърнаре, Върбица - Сунгурларе.
Временно е спряно движението на всички МПС по пътя Славотин - Медковец , а на автобуси през прохода Шипка.
Въведени са следните ограничения в движението на МПС:
- Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, Шипка, Папаз чаир , по пътя Сливен - Ичера, Гоце Делчев - Доспат и в района на Елена.
- Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Белово - Юндола, Велинград - Сърница и Дюлински проход.
- Всички МПС да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала, Пампорово, Рожен и пътя Батак - Доспат.
- Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Сливен - Стара река, а преминаването на леките автомобили да е с вериги.
Забранено е движението на товарни автомобили по пътя Вехтово - Друмево /Шуменско/(обходен маршрут- Шумен -Овчарово -Друмево), Опанец - Долна Митрополия - Тръстеник - Оряховица и Ясен - Търнене - Петърница - Беглеж. /БЛИЦ